Din octombrie maidanezii vor putea circula gratis cu mijloacele de transport public din Chișinău

Câțiva consilieri din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău au venit săptămâna aceasta cu o inițiativă pe cât de stranie, pe atât de curajoasă. Inițiativa se referă la drepturile maidanezilor și presupune extinderea libertăților câinilor vagabonzi ce circulă regulat pe străzile din capitală. 

Potrivit consilierilor, ideea este ca maidanezii să aibă dreptul de a călători în transportul public urban fără să achite vreo taxă obligatorie, astfel micșorând semnificativ numărul câinilor ce circulă pe străzile din Chișinău. Maidanezii vor ajunge mai repede la locul destinat și își vor putea rezolva într-un timp mai restrâns necesitățile legate de viața lor personală.

Ideea a venit după ce mai mulți cetățeni și ONG-uri au depus plângeri la primărie prin care cereau rezolvarea de urgență a problemei maidanezilor care circulă pe străzile capitalei și pun în pericol atât viața lor cât și viața cetățenilor, fie când traversează neregulamentar strada, sau când sperie necondiționat copiii și bătrânii.

În următoarele zile urmează să aibă loc o ședință comună a reprezentanților primăriei cu delegați înaintați din partea maidanezilor unde se va lua o decizie cu referire la inițiativa inaintată în primărie.
Mai nouă Mai veche

Formular de contact