Catastrofă geologică! Jucătorii de la națională au intrat în pământ de rușine

Potrivit unei informații oferite de către Centrul Carpato-Danubian de Geologie (CCDG), în timpul forării unei porțiuni de suprafață grav avariate în urma unui micro-seism, au fost întâmplător găsite 11 persoane ce se aflau într-o cavitate strâmtă la o adâncime de cca 120 metri.

Potrivit geologilor care executau lucrările, persoanele au fost scoase la suprafață cu succes, iar mai apoi au fost identificate de către niște experți moldoveni chemați de urgență la fața locului. În urma identificării sa stabilit că victimele făceau parte din naționala Moldovei de fotbal, iar motivul pentru care jucătorii au ajuns la o așa adâncime în pământ urmează a fi stabilit. Totuși există deja o versiune a celor întâmplate. Unii experți sunt convinși că fotbaliștii au intrat în pământ de rușine după înfrângerea rușinoasă în fața Angliei.

Amintim că ieri a avut loc meciul din cadrul preliminariilor campionatului mondial de fotbal, care s-a încheiat dramatic pentru Moldova. Meciul s-a terminat cu 5-0 în favoarea Angliei.

Experții de la Centrul de Geologie cred că acesta ar putea fi unicul motiv pentru care jucătorii naționalei au pătruns atât de adânc în pământ.

"Rușinea este un fenomen extrem de periculos, deoarece te poate băga la mii de kilometri în pământ și nu te mai găsește nimeni și nimic. Este o minune faptul că geologii executau lucrările exact în acel loc unde fotbaliștii s-au prăbușit în pământ de rușine și i-au găsit la timp, înainte ca ei să pătrundă și mai adânc", a declarat directorul Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Moldova.

Jucătorii s-au ales din fericire doar cu câteva zgârâieturi neînsemnate, ei aflându-se la moment în afara oricărui pericol.

Cauza producerii incidentului urmează a fi stabilită în următoarele zile chiar dacă primele date preliminare arată că rușinea a fost cauza ce i-a determinat pe cei 11 jucători să intre în pământ.
Mai nouă Mai veche

Formular de contact