Televizor alb-negru descoperit la marginea unei comune stârnește panică printre localnici


Nopți albe și zile la cârciuma din colț. La asta au fost condamnați sute de săteni din comuna Ialomițeană Gutentag care nu-și mai găsesc liniștea și dorm sub cerul liber de când un cioban dintr-un sat vecin a descoperit un televizor alb-negru zăcând pe un maidan de la marginea comunei. 
  
"Asta nu-i lucru curat, domnul meu. Asemenea drăcovenie noi n-am mai pomenit la noi în sat din iarna lu '47 când strabunicu' meu a prins o mioară că se hârjonea în păpușoi cu un cotoi. Nu știu ce-o însemna cutia aia, că noi suntem oameni simpli de la țară, dar ar face bine ăia de la București să vină să și-o ieie, că la noi în sat nu e bine primită!" declară Ion Acotoiu, viceprimar în Gutentag și posesor de plasmă de 40 de inchi acasă. 
  
Nici echipa de pirotehniști chemată în grabă să investigheze dacă straniul obiect nu pune în pericol viața trecătorilor nu s-a bucurat de mai mult noroc în a descifra misterul. "E cert că pare a fi un soi de dispozitiv electronic, însă niciunul dintre băieți nu a mai văzut așa ceva. Seamănă cu ecranul unui telefon mobil însă este mult mai mic și mai lipsit de culoare. Poate e un artefact extraterestru." a declarat la rândul sau agentul Mișel Popescu, pirotehnist amator. 
  
Situația cu potențial exploziv a fost dezamorsată în cele din urmă de primar, care, intrigat de bocitul femeilor adunate în stradă, dar și de zvonurile conform cărora lada ar fi semnul lăsat de un moroi satenilor,  a ținut să liniștească pe toată lumea spunând că se va ocupa personal de îndepărtarea artefactului. "Mâine la prima oră voi avea grijă că o persoană specializată să purceadă în pădure și să împuște această cutie malefică pentru ca toți să ne putem simți din nou în siguranță!"

trombon.ro
Mai nouă Mai veche

Formular de contact