Prostituatele pot primi pensie, daca demonstreaza vechimea in munca


Potrivit unei hotărâri a Guvernului, prostituatele vor primi pensie începând cu acest an, dacă demonstrează vechimea la locul de muncă. Ministrul Muncii a precizat că prostituatele vor trebui să atașeze la dosar declarațiile martorilor, pentru a se stabili în acest fel vechimea. "Ar mai trebui adeverințe cu prețurile pentru servicii și o declarație pe propria răspundere asupra numărului de clienți anual", a declarat ministrul Mariana Câmpeanu pentru trombon.ro.

După adoptarea acestei legi, Fiscul a fost luat cu asalt de prostituatele care cer pensie. Acestea au depus declarații de venit pe drepturi de autor, precizând că meseria lor este de mare arta, în unele situații și poziții. 20% dintre prostituate au cerut cumularea muncii prestate la CAP cu perioada cât s-au prostituat.

Oficialii de la Minister estimează că prostituatele românce cu o vechime de peste 20 de ani vor avea o pensie în jur de 2.000 de lei. Prostituatele cu o vechime mai mică vor primi ajutoare de la stat numai în cazul în care au pensii mai mici de 1.000 lei.

sursa: trombon.ro
Mai nouă Mai veche

Formular de contact