Conform noului cod rutier pietonii stationati neregulamentar vor fi evacuati


photo: unimedia.info
In conformitate cu ultima decizie a Consiliului Municipal Chisinau toate persoanele surprinse stationand ilegal pe trotuar sau prinse stationand fara vreo explicatie temeinica vor fi ridicate de catre angajatii primariei, evacuate intr-o parcare de la marginea orasului si apoi deportate in ordine alfabetica in Siberia. 
Aceleasi reguli se aplica si pentru oamenii care stau in dreptul usilor, vitrinelor sau ferestrelor sanctiunile in aceste cazuri fiind o lovitura puternica peste fluierele picioarelor si o amenda de 1 000 de lei.

Chestionati cu privire la duritatea exagerata a noilor prevederi reprezentantii primariei se apara spunand ca masurile isi propun sa fluidizeze traficul pe principalele artere pietonale din oras dar si sa reduca numarul cetatenilor care nu au treaba prin oras.

"La prima vedere recunosc, poate parea o incalcare a drepturilor cetatenesti, va asigur insa ca este perfect legala. Cel putin alte opt state din Uniunea Europeana, inclusiv Andorra, Norvegia si Lichtenstein au pus in aplicare acest regulament iar rezultatele sunt colosale: trafic mult mai fluent, piste pentru biciclisti, locuri de joaca pentru copii!" a declarat reporterilor, Dorin Chiș Toacă.

Cel putin doua persoane au fost deja deportate in Siberia de la inceputul saptamanii martorii oculari, doi cerbi, sustinand ca ambii se descurca excelent si statioenaza in continuare.


Mai nouă Mai veche

Formular de contact