Primaria vrea sa infiinteze o banda de circulatie speciala pentru femei

Dupa banda speciala pentru autobuze, banda speciala pentru biciclisti si banda speciala pentru nevazatori si mimi, Primaria Capitalei le pregateste o noua surpriza soferilor: banda speciala pentru femei.
Desi la prima vedere pare o decizie inutila si total misogina, rezervarea unei intregi benzi, doar pentru soferite, va duce la fluidizarea circulatiei si la reducerea simtitoare a numarului de accidente in Capitala, spune Seful Directiei Generale Transport Public, Adrian Boldurescu. "Nu incercam in niciun fel sa le facem pe doamne si domnisoare sa se simta nesigure pe abilitatile lor de conducatoare auto, ci pur si simplu sa le protejam de lipsa de maniere a celorlalti soferi participanti la trafic", mai spune Adrian Boldurescu.
Noua banda de circulatie va avea o latime de trei ori mai mare decat cea a unei benzi normale de circulatie, va fi marcata cu vopsea reflectorizanta sonora si separata de celelalte benzi printr-un sir continuu de stalpisori cauciucati impenetrabili.
Pe banda speciala vor avea acces numai femeile care pot dovedi asta cu acte, iar multe dintre regulile obisnuite de circulatie vor fi adaptate special pentru a servi cat mai bine nevoilor sexului frumos. Astfel, deplasarea rectilinie ramane la latitudinea persoanei aflate la volan, in ambele sensuri, oprirea fara a semnaliza este acceptata tacit iar folosirea unui telefon mobil este chiar recomandata. Viteza legala pe banda pentru femei este cuprinsa intre 30 si 50 de kilometri pe ora.
Mai nouă Mai veche

Formular de contact