Primaria nu poate gasi explicatii: Cainii castrati au inceput sa pupe oameni in strada


Castrarea maidanezilor a avut efect, cel puțin așa reiese din ultimele cazuri petrecute pe străzile Chișinăului, însă efectul a fost unul pe care nimeni nu l-a așteptat, chiar și autoritățile,  care s-au ținut de cuvânt și au scăpat odată și pentru totdeauna de agresivitatea câinilor din stradă, nu găsesc o explicație viabilă la comportamentul maidanezilor de după castrare.

În urma operaţiei, câinii şi-au pierdut instictele agresive şi au devenit dintr-o dată foarte blânde, afectuoase şi deosebit de prietenoase, atât între ele cât şi cu prietenii. Această prietenie excesivă a câinilor a devenit un motiv de îngrijorare, iar autorităţile nu fac nimic pentru a combate situaţia.

Câinii castraţi umblă nestingheriţi printre noi şi uneori pupă oameni nevinovaţi şi chiar copii. S-au raportat deja zeci de cazuri de copii pupaţi de câini în plină stradă, iar unii dintre ei fost chiar linşi pe faţă. Săptâmâna trecută o fetiţă de numai şase ani din sectorul Ciocana al capitalei a fost linsă pe faţă cu sălbăticie de un câine lăţos, spre disperarea părinţilor care asistau neputincioşi la această scenă de groază. Medicii au dus-o de urgenţă la spital, fiind diagnosticată cu scârbă de gradul trei. Fetiţa a primit îngrijiri medicale iar acum se află în afara oricărui pericol.

Mai mult ca atât, câinii nu mai latră, deopotrivă lătratul bărbătesc deodinioară s-a transformat într-un miorlăit afectuos și rușinos. Ei au devenit rușinea familiei și nu mai sunt primiți acasa, nici de șoție și nici de copii, iar unica scăpare a câinilor castrați a devenit un club de noapte deschis recent anume pentru cei castrați, unde se pot relaxa și uita de griji, nevoi și de felina ce zace în ei.

Autor parodie: Ba Vasile
Mai nouă Mai veche

Formular de contact