Mitropolia Moldovei propune spovedania obligatorie inainte de examenele de bacalaureat si licenta


Pentru a atenua drama nationala din jurul bacalaureatului, dar si pentru a motiva tinerii sa fie mai buni, Mitropolitul Vladimir a propus ca pentru urmatorii ani toti elevii si studentii sa fie obligati sa se spovedeasca, evitandu-se in acest fel orice incercare de fraudare a examenelor.

"Daca elevii se confeseaza preotului inainte, merg mai linistiti la examen si nu le mai trece prin cap sa pacatuiasca. Preotul ii va intreba daca au de gand sa copieze la examene, daca s-au pregatit suficient si le va da sfaturile necesare", a declarat Mitropolitul.

Potrivit Mitropoliei din Moldova, masura este una utila avand in vedere ca tinerii din Moldova si-au pierdut credinta in Dumnezeu si nu le mai pasa daca pacatuiesc la examene. 

Mitropolitul Vladimir a anuntat ca este decis sa sustina o lege prin care religia sa devina materie obligatorie in liceu si facultate. Ministrul Educatiei, Maia Sandu, a indemnat tinerii care au picat la Bac sa mearga mai des la biserica pentru a se pune la punct cu ce trebuie facut si ce nu atunci cand dau examene.
Mai nouă Mai veche

Formular de contact