Articolele unui blogger din Egiptul antic


Primul blogger a aparut in Egiptul antic, in jurul anului 2300 i.e.n, iar postarile sale au fost descoperite recent in arhivele zonalibera.info. Va prezentam mai jos cateva articole scrise acum mai bine de 4300 de ani, pe care noi le consideram interesante.

Faraonul mamii lui! 
    articol scris pe 22 aprilie 2300 i.e.n. 


Nu stiu cat o sa mai suportam tirania si coruptia asta. Nu stiu, oamenii parca sunt orbi. Promisiunile electorale sunt atat de repede uitate ca ma si crucesc. Adica imi fac semnul sacru al zeitei Istar.

Ca sa nu mai spun ca lucrurile merg din ce in ce mai rau. M-am saturat de proiecte de infrastructura care nu se mai termina niciodata.
La Marea Piramida se lucreaza de peste 20 de ani!!! De peste 20 de ani, va dati seama? Si nu exista niciun interes din partea oamenilor sa mearga la ingineri, sa ceara un grafic amanuntit al lucrarilor.
Ma lovesc zi de zi de o nepasare crasa. Mai bine ma arunc in Nil, zau!

Aglomeratie si ragete de magari
                       articol scris pe 1 mai 2300 i.e.n.
Azi dimineata plec ca de obicei spre templul lui Horus, langa care lucrez. Cum am facut dreapta pe langa piata de ulcioare de lut, parca tot traficul o luase razna.
Adica, ok, am inteles ca e nevoie de cineva care sa dirijeze cine trece si cand, care sa regularizeze fluxul de carute, de animale si de carucioare cu marfa. Dar astia care sunt pusi sa dirijeze o ard numai prin carciumi si stau la miloaga, sa faca cate o spaga de sarbatori.
Stiu ca sunt vorbe aruncate in vant, dar... OAMENI BUNI!!! CHIAR TREBUIE SA TRAGETI MAGARUL DE URECHI CA SA RAGA? INCONTINUU? Nu vedeti ca unii sunt blocati in fata? 
Vorbesc la ziduri.

Inunda-v-ar Nilul de preoti hotomani
                         articol scris pe 11 Septembrie 2300 i.e.n.

I-ati vazut cum stateau toti aliniati frumos la ceremonia oficiala de inaugurare a noului canal de irigatii? Pai sigur, sa ii vada poporul!
Pana cand sa mai suport toata coruptia asta si toata fatarnicia celor mari, care odata ajunsi in functii nu-si vad decat de propriul burdihan.
Mai bine plec in Siria sau in Babilon si ma lepad de toata cloaca asta numita Egipt odata pentru totdeauna!

A venit iarna, ies pitzipoancele la produs
                           articol scris pe 2 Decembrie 2300 i.e.n.
Asta-vara ati ars-o numai pe plaja, acum va ghioraie matele, nu? Prosti sunt aia care va dau sa mancati si sa beti, de parca ati fi cine stie ce frumuseti!
Pe sub perucile alea pe care le vinde evreul Swarovsky langa Baia Comunala de langa templul lui Amon fac pariu ca aveti paduchi!
Unde o sa se ajunga, zeilor, in felul asta?
Am iesit din matriarhat de peste 25 de ani si vad ca nu sunt mari diferente. Sper sa se schimbe lucrurile cat de curand.
Azi mi-a murit scarabeul. Voia zeilor. Acum joaca in echipa din cer a scarabeilor.

trombon.ro
Mai nouă Mai veche

Formular de contact