Căscatul ca proces fiziologic ar putea fi interzis prin lege începând cu anul viitor

Potrivit Guvernului, începând cu anul viitor, căscatul ca proces fiziologic ar putea fi interzis prin lege în tranportul public urban. Și asta deoarece tot mai oameni sunt indignați de faptul că din cauza unor persoane căscate din transport le vine și lor pofta de căscat, iar aceasta duce la apariția unor situații neplăcute, uneori chiar grave.

Astfel de situații se întâmplă foarte des, atunci când de exemplu o persoană influențată de căscatul alteia, cască gura și uită în transport, ori geanta, ori telefonul mobil sau alte lucruri personale. Medicii sunt deacord cu această explicație și califică căscatul ca fiind cel mai grav proces fiziologic din corpul uman, care duce nestingherit la apariția simțului pierderii concentrării sau pierderii de memorie momentană. Din cauza căscatului în masă deseori se întâmplă ca și șoferul să caște gura și să uite că are de transmis, de exemplu restul pentru o călătorie sau să oprească la stația la care a fost rugat să stopeze.

Poliția vine și ea în apărarea acestei legi și susține că majoritatea furturilor din transportul public au loc din cauza neatenției provocate de căscatul gurii, iar din cauza aceasta polițiștii nu pot să intenteze dosare penale, căci furtul a avut loc din cauza persoanei vătămașe care a căscat gura și nu a avut grijă de lucrurile personale.

Dacă totuși legea va fi adoptată persoanele care nu se vor conforma vor fi mai întâi preîntâmpinate verbal, altele vor fi rugate să părăsească transportul la următoarea stație sau în cele mai grave cazuri vor fi amendate.

Legea cu privire la interzicerea căscatului în trasportul public va fi adoptată cel mai probabil la începutul anului viitor și va completa lista cerințelor Uniunii Europene impuse pentru Republica Moldova în contextul liberalizării regimului de vize cu țările UE.

Autor parodie: Dumitru Căscatu
Mai nouă Mai veche

Formular de contact