INCREDIBIL! Legea care ne va obliga pe viitor să pronunțăm diferit zilele săptămânii

Astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare de guvern a fost luată o hotărâre ce va schimba definitiv și instantaneu viața moldovenilor de mai departe. Hotărârea include în sine redenumirea zilelor săptămânii și atribuirea fiecărei zile a unui eveniment important și marcant din istoria țării de după independență.

Decizia a fost luată îndată după ce, ministrul de externe Iurie Leancă a prezentat în fața prim-ministrului succesele ministerului obținute în ultimii trei ani de activitate, și anume reușitele obținute prin vizita lui Joe Biden și Angelei Merkel la Chișinău.

Astfel, potrivit proiectului, ziua de Miercuri va fi redenumită în "Merkel", iar ziua de Joi va fi numită "Joe Biden". Deocamdată doar aceste două zile vor fi redenumite, pe viitor însă, guvernul intenționează să modifice și denumirile celorlalte zile.

Potrivit premierului, există o mare probabilitate ca ziua de vineri să fie redenumită cel târziu peste un an, asta dacă președintele Rusiei, Vladimir Putin va vizita Moldova în 2013. 
Așadar, potrivit primelor versiuni, care deocamdată nu pot fi confirmate de nimeni, în cinstea lui Putin ziua de vineri ar putea fi redenumită în "Putnița", de la rusescul "Пятница".

Deci, la moment sunt cunoscute doar trei zile care urmează a fi redenumite, însă deja putem avea o închipuire  cum vom pronunța noi și urmașii noștri zilele săptămânii: Luni, Marți, Merkel, Joe Biden, Putnița, Sâmbătă și Duminică.

Autor parodie: Ghiță Nicolae
Mai nouă Mai veche

Formular de contact