Un șofer de microbuz riscă 5 ani de pușcărie pentru depășirea amabilității de serviciu

Un șofer de microbuz de pe ruta 112 din capitală a ajuns în vizorul poliției după ce mai multe persoane s-au adresat cu plângeri la organele de forță, pe motiv că șoferul de microbuz se comportă prea frumos și dă dovadă de o amabilitate exagerată, ceea nu e deloc specific pentru un șofer de microbuz moldovean ce se respectă pe sine.

Iată declarațiile făcute de o bătrânică, care a trăit clipe de groază în timpul unei călătorii cu microbuzul condus de șoferul suspectat de depășire de amabilitate: " Era o zi de duminică și am decis să plec la piață să fac câteva cumpărături. Am oprit microbuzul 112 la stația "Miron Costin" și am urcat. Mare mi-a fost nedumerirea când șoferul și-a îndreptat privirea către mine și m-a salutat amabil. Am crezut că aceste cuvinte vor fi ultimele rostite de dânsul, dar ceea ce a a urmat nu poate fi descris nici în cele mai groaznice filme de coșmar pe care le-am privit. Următoarele cuvinte auzite din gura șoferului m-au lăsat fără grai pe vreo 10 secunde. N-am să uit niciodată zimbetul de pe fața șoferului, (un zâmbet neobișnuit pentru șoferii de microbuze), atunci când a rostit acele cuvinte de groază: "Vă rog, luați loc măicuță și să aveți multă sănătate". Am rămas trăsnită la auzul acestor cuvinte. Am întors privirea către ceilalți pasageri, iar imaginile văzute m-au îngrozit și mai mult. Toți pasagerii aveau fețele cuprinse de groază și mirare. Plus la toate acestea, șoferul pe parcursul călătoriei nu asculta muzică, nu privea filme, nu fuma, nu înjura, nu scuipa, prea ideal să fie adevărat. Amabilitatea în exces a șoferului m-a și determinat să mă adresez la organele de poliție, de rând cu mai mulți oameni care au trecut și ei prin aceste momente de coșmar. Sper ca șoferul să fie tras la răspundere pentru faptele săvârșite".

Acestea au fost declarațiile făcute de o bătrânică, care acum se află în afara oricărui pericol. Cu toate acestea bătrâna va trebui să consulte un psiholog pentru a depăși momentele de groază trăite în acea zi cumplită.

La moment, învinuitul se află la comisaratul de poliție Râșcani, fiind suspectat și reținut în cazul depășirii atribuțiilor de serviciu prin folosirea în exces a unui limbaj amabil și educat. Deasemenea șoferul este invinuit pe  marginea nerespectării tradițiilor specifice șoferilor de microbuze (limbaj vulgar, muzică, fumat etc).

Dacă vina sa va fi dovedită în istanță, șoferul riscă până la 5 ani privațiune de libertate și o amendă de 10 000 lei.

Autor parodie: Nicușor
Mai nouă Mai veche

Formular de contact