Femeile vor putea obtine permisul de conducere doar cu acordul sotului


Potrivit datelor furnizate de Directia Politiei Rutiere, permisul de conducere va putea fi obtinut de femei numai cu acordul scris al sotului, care va trebui sa fie atasat la dosar alaturi de celelalte acte. In cazul femeilor necasatorite care isi doresc obtinerea permisului auto va fi necesar acordul preotului, cu stampila bisericii de care apartin. 

Seful Directiei Politiei Rutiere a Capitalei a precizat ca pana in acest moment nu s-a gasit o solutie pentru femeile atee necasatorite, insa cel mai probabil, acestea vor putea da examenul de permis auto cu acordul scris al tatalui, respectiv al fratelui sau al bunicului.


Noul cod rutier mai prevede ca femeile sa evite fustele mini si decolteurile la volan, dar si un machiaj prea strident care i-ar putea distrage pe ceilalti soferi de la condus. 


Legea va intra in vigoare incepand cu primavara anului viitor, vestea buna pe care o aduce femeilor este ca ele vor trebui sa invete mai putin pentru partea teoretica, partea de mecanica fiind eliminata din chestionarele doamnelor si domnisoarelor.


Conform Directiei Generale de Politie, noile schimbari aduse codului rutier sunt firesti, tinand cont ca 2 din 3 femei din Moldova dau de permis de capul lor fara sa aiba acordul sotului.

sursa



Mai nouă Mai veche

Formular de contact