5 sfaturi de bun simt pentru a nu muri de frig


Desi 3 drumari din 5 te-ar fi contrazis acum 2 saptamani, in toata tara a nins, dupa care a venit frigul. De aceea, ne-am gandit sa va prezentam cateva sfaturi de bun simt, despre cum sa va protejati de frig.
 
1.
Alcoolul deshidrateaza, scade temperatura corpului, dilata capilarele, provocand cheaguri si vase sparte, deloc estetice. De aceea, va sfatuim sa nu consumati alcool decat daca va roaga cineva insistent si preferabil face cinste.
 
2.
Cand e ger, debitul gazelor scade vertiginos, pana cand furnizarea energiei termice devine un basm, iar caloriferele sunt bocna. In consecinta, va sfatuim sa profitati de temperaturile de afara si sa mai iesiti din cand in cand din locuinta, pentru a va incalzi.
 
3.
Atentie mare la ursii polari, care in aceste zile geroase sunt impinsi de foame si nu se feresc sa atace chiar si omul. In cazul in care vedeti un urs polar, incercati sa fugiti mai repede decat cetatenii din apropierea dumneavoastra.
 
4.
Daca aveti curajul nebunesc de a iesi cu masina pe strada pe vremea aceasta, nu uitati sa va luati cu dumneavoastra pastilele, adica antidepresivele si antipsihoticele.
 
5.
Frigul poate fi combătut doar cu o vestimentaţie adecvată. Orientaţi-vă către puf şi pene, pe care vi le puteţi aplica singuri pe corp, după ce în prealabil vă ungeţi cu miere sau smoală, în funcţie de ce găsiţi prin cămară.
 
Acestea sunt sfaturile. La final, reţineţi: în viaţă, ca şi în meteorologie, contează gradele.

Mai nouă Mai veche

Formular de contact